Hallon

Posted on by

Hallon betyder verkligen sommar!
Hallonbuskens blommor sitter ofta dolda under löven. Blommorna är lite oansenliga med sina små och smala, vitaktiga kronblad, som knappt når över de upprätta foderbladen. De besöks ivrigt av bin och humlor, som lockas av doften och den rikliga nektarproduktionen på den breda skivan innanför ståndarna.

Vår odling består av 2,8 hektar sommarhallon av sorten Glen Ample (cirka 16.000 plantor). Våra hösthallon är av sorten Polka. Alla hallon odlas i plasttunnlar med droppbevattning för att kunna nå högsta kvalitet.

Tips på användning
Hallon är perfekta till sommartårtan, yoghurten eller pannkakorna. Du kan göra sylt, gelé, saft eller varför inte en god likör. Hallon är goda att ha som fyllning i bullar, kakor eller i muffinsen. Bären passar perfekt i smoothies. Hallon är också smarriga på vintern, tips är att frysa in bären bara genom att placera asken med bär i frysen direkt eller lägg de på en plåt, vänta tills bären är frysta och lägg över i en större bytta. Bären behåller formen vid upptining, färgen är densamma och det blir ingen onödig vätska. Rigtigt fint till filen i ett kyligt januari!